Zonnepanelen? Over kosten, voordelen en direct besparen!

Zonnepanelen van
Ae's elektrotechniek

Binnen vier weken zonnepanelen op je dak.

Vraag nu je gratis zonnepanelen advies aan!

Meer dan 2.500 klanten gingen je voor

Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

Je buren doen het, je (schoon)ouders, je vrienden en je collega’s. Je vraagt je vast weleens af hoeveel zij per jaar voordeliger uit zijn dan jij.. Daarnaast dragen zij hun steentje bij aan het milieu en wordt de gezamenlijke CO2-afdruk steeds kleiner. Misschien nog interessanter: ze zijn niet afhankelijk van de fluctuerende energieprijzen! Hoe dat kan? Eenvoudig, zij wekken zelf duurzame stroom op met zonnepanelen.

Hoe werkt een zonnepaneel?

Van gelijkstroom naar wisselstroom

Een volwaardig zonnestroomsysteem zet zonnestralen om in stroom. Maar alleen zonnepanelen op jouw dak leggen is niet voldoende. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom op, terwijl de apparaten in ons dagelijks leven werken op wisselstroom. Om de stroom in de juiste vorm bij jouw apparaten te krijgen, heb je een omvormer nodig. En heb je schaduw op je dak? Dan zorgen optimizers ervoor dat je zonnepanelen optimaal blijven presteren.

Waaruit bestaat een zonnestroomsysteem?

Zonnepanelen (x aantal)

De keuze voor het aantal zonnepanelen dat je koopt hangt af van 2 zaken; je jaarlijkse energieverbruik en de grootte van je dak (ze moeten er natuurlijk ook op passen)

Omvormer (1 stuk)

Nodig om de stroom die wordt opgewekt om te vormen naar bruikbare stroom voor je apparaten in huis. Met de omvormer meet je ook je verbruik in de App (handig!)

Optimizers (1 per zonnepaneel)

Met onze A-Merk optimizers (klein apparaatje), dat onder elk zonnepaneel wordt bevestigd, verbeter je het rendement in geval van schaduw.

Medewerker met zonnepaneel

Ons zonnige zonnestroomsysteem

Wek vandaag nog zelf stroom op!

1.

Zonnepanelen

A-Merk zonnepanelen, garantie van 25 jaar!

2.

Omvormer

Al onze omvormers zijn thuisaccu ready!

3.

Optimizers

Optimizers verbeteren het rendement.

4.

100% Garantie en service!

Heldere afspraken en geen verassingen achteraf

Voordelen van zonnepanelen

Het ene na het andere zonne-voordeel!

Zonnepanelen zijn tegenwoordig een enorm populaire manier van zelf schone (groene) energie opwekken. Je ziet ze ook steeds vaker op daken liggen. Logisch, zonnepanelen kennen namelijk ontzettend veel voordelen! Bekijk eens welke voordelen je mist als je nog geen zonnepanelen hebt!

Lagere energierekening

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat ongebruikte opgewekte elektriciteit bij je energieleverancier gesaldeerd kan worden. Zo heb je een gegarandeerd lagere energierekening!

Lange levensduur

Onze zonnepanelen hebben een lange levensduur. Wij garanderen jou dat je zeker 25 jaar profijt hebt van zonnepanelen (en de bijkomende vermogensgarantie van 25 jaar).

Hogere woningwaarde

Door te investeren in zonne-energie verhoog je direct de waarde van het huis. Je krijgt namelijk een hoger energielabel als je zonnepanelen huurt of hebt aangeschaft. Wel zo fijn!

Makkelijk inzicht in de app

Je zonnepanelen worden bij een installatie gekoppeld aan een monitoringssysteem. Zo heb jij live inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen en weet je precies wat je bespaart.

CO2 uitstoot beperken (duurzaam)

Zonnepanelen leveren schone energie. Wist je dat je 60 kilogram CO2 per jaar per m2 zonnepaneel bespaart? Hier wordt het klimaat blij van! Zo kunnen we samen het broeikaseffect tegengaan.

Thuisbatterij ready!

Salderen wordt vanaf 2023 langzaam steeds minder aantrekkelijk. Geen zorgen, al onze zonnestroomsystemen zijn voorbereid op de komst van de thuisbatterij! Salderen is dan verleden tijd.

Altijd inzicht met onze app

Op de hoogte van je besparing

Je zonnepanelen worden bij een installatie gekoppeld aan een monitoringssysteem. Zo heb jij live inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen en weet je precies wat je bespaart.

Draadloos verbonden

De app werkt via een live 4G connectie. Geen kabels en een betrouwbare verbinding.

Jouw data is veilig

Door de end-to-end encryption is jouw data veilig. Ook blijft de data van jou.

Hoeveel zonnepanelen nodig?

Zo berekend!

Je hebt besloten om zonnepanelen te nemen, maar hoeveel heb je er eigenlijk nodig? Dat is heel eenvoudig! Het aantal zonnepanelen wat je nodig hebt hangt af van het elektriciteitsverbruik en van de opbrengst per zonnepaneel. De meest ideale situatie is dus wanneer je precies genoeg zonnepanelen hebt om het volledige elektriciteitsverbruik (met zonne-energie) op te vangen.

Zoek je stroomverbruik op

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt zo’n 4.000 kWh per jaar. Dat hangt uiteraard af van de gezinssamenstelling, want hoe meer mensen, hoe hoger het stroomverbruik.

Oppervlakte van het dak

Zonnepanelen worden steeds groter van formaat. Daarom is het belangrijk om te weten wat het oppervlakte van je dak is en welk formaat zonnepanelen je kiest. Een zonnepaneel van deze generatie is al gauw 1776 x 1052 x 35 mm.

Het vermogen per zonnepaneel

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Met 10 zonnepanelen van 410 Wp (dat is +/-390 kWh per paneel) wek je in het eerste jaar al gauw 3.895 kWh op.

Salderen & terugleveren

Zo werkt het

Soms wek je meer stroom op dan je nodig hebt. Dan gaat de stroom die je niet gebruikt automatisch het elektriciteitsnet op, ook wel terugleveren genoemd. Die teruggeleverde stroom wordt automatisch ingehouden op je energierekening. Dat heet salderen. Als je in totaal meer stroom teruglevert dan je afneemt, dan krijg je een aantrekkelijke terugleververgoeding.

Salderen vanaf 2025

Naar verwachting zal vanaf 2025 de vergoeding die je krijgt per kWh waarschijnlijk wat lager gaan uitvallen. Dus wil je maximaal profiteren van salderen dan kun je beter niet te lang wachten!

Salderen straks niet meer nodig?

Op dit moment zijn er veel thuisaccu’s in opkomst die ervoor zorgen dat de stroom die je opwekt opgeslagen kan worden (en dus niet meer teruggeleverd hoeft te worden!)

Wij zijn thuisaccu ready!

Goed nieuws! Koop je zonnepanelen bij ons dan ben jij direct thuisaccu ready! Dat betekent dat wanneer salderen straks minder aantrekkelijk wordt het gehele systeem op een thuisaccu kan worden aangesloten.

Bekijk wat onze klanten
over ons te zeggen hebben

Onze klanten aan het woord

Ontvang gratis zonnepanelen advies op maat

Ook besparen met zonnepanelen?

Ook verdienen met zonnepanelen?

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!