Airco installaties van
Ae's elektrotechniek

Airco’s in Groningen: verkoeling en comfort op maat

In de warme zomermaanden is het heerlijk om binnen lekker koel te zitten. Een airco kan dan uitkomst bieden. Airco’s zijn er in verschillende soorten en maten, dus er is altijd een airco die bij u past.

Soorten airco’s

Er zijn twee hoofdtypen airco’s: split-airco’s en mobiele airco’s. Split-airco’s bestaan uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit wordt buiten geplaatst en de binnenunit wordt binnen geplaatst. Mobiele airco’s zijn compacter dan split-airco’s en kunnen makkelijk verplaatst worden.

Split-airco’s

Split-airco’s zijn de meest populaire type airco’s. Ze zijn efficiënt en bieden goede prestaties. Split-airco’s zijn er in verschillende capaciteiten, dus u kunt een airco kiezen die geschikt is voor de grootte van uw woning of bedrijfspand.

Split-airco’s werken door de warme lucht uit de ruimte af te voeren en deze buiten af te koelen. Ze kunnen ook de luchtvochtigheid in de ruimte verminderen. Split-airco’s zijn over het algemeen stiller dan mobiele airco’s.

Mobiele airco’s

Mobiele airco’s zijn een goede keuze voor kleinere ruimtes. Ze zijn makkelijk te installeren en kunnen makkelijk verplaatst worden. Mobiele airco’s zijn echter minder efficiënt dan split-airco’s en kunnen lawaaiiger zijn.

Mobiele airco’s werken door de warme lucht uit de ruimte af te voeren via een slang die naar buiten wordt geleid. Ze kunnen ook de luchtvochtigheid in de ruimte verminderen.

Installatie van airco’s

De installatie van een airco kan door een professional worden gedaan. Ae’s elektrotechniek is gespecialiseerd in de installatie van airco’s in Groningen. Onze installateurs hebben jarenlange ervaring en zorgen voor een professionele installatie van uw airco.

De installatie van een split-airco is relatief eenvoudig. De buitenunit wordt aan de muur buiten gemonteerd en de binnenunit wordt aan de muur binnen gemonteerd. De installateur maakt de verbinding tussen de twee units en zorgt voor de afvoer van de warme lucht.

De installatie van een mobiele airco is ook relatief eenvoudig. De airco wordt op een gewenste plek in de ruimte geplaatst en de slang wordt naar buiten geleid. De installateur maakt de verbinding tussen de slang en een afvoeropening buiten.

Airco’s van Ae’s elektrotechniek

Ae’s elektrotechniek biedt een ruime keuze aan airco’s van topmerken, zoals Mitsubishi Electric, Daikin en LG. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste airco voor uw situatie.

Wij hebben airco’s voor verschillende toepassingen, zoals:

  • Woning: voor het koelen van uw woonkamer, slaapkamer of keuken
  • Bedrijf: voor het koelen van uw kantoor, winkel of fabriek
  • Specifieke toepassingen: voor bijvoorbeeld het koelen van servers of het verwarmen van uw woning

Ontvang gratis advies op maat

Opzoek naar een airco?

Ook verdienen met zonnepanelen?

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!